Offero

Publikováno dne: 2023-02-28

3 tipy jak najít dům snů mezi širokou nabídkou domů k prodeji

Koupě domu je jedním z největších životních rozhodnutí. Abyste vybrali opravdu ten pravý dům, který se stane vaším skutečným domovem i v budoucnosti, věnujte nabídce domů na prodej dostatek času. Díky našim tipům budete k vysněné nemovitosti o krok blíž.

Offero
Autor: Offero
Bazar s kurýrem

Tip 1: Na lokalitě záleží

Jak si vybrat tu správnou nemovitost z nabídky domů k prodeji? Prvním krokem při hledání ideálního domu je určit si místo nebo oblast ve které chcete bydlet. Komunita, ve které budete žít,  bude pravděpodobně stejně důležitá, ne-li důležitější, než samotná nemovitost, kterou si vyberete. Klíčovým faktorem při vyhledávání nemovitostí bude zcela jistě váš rozpočet.

Při výběru místa k bydlení vezměte v úvahu i tyto faktory:

  • Prostředí - preferujete více městské nebo spíše venkovské bydlení?

  • Čas dojíždění do práce nebo do školy a dostupnost dopravního spojení.

  • Vzdálenost obchodů a úřadů.

  • Kvalita škol v okolí, pokud plánujete nebo už máte rodinu.

  • Parky, zeleň, místa pro relaxaci a sport v okolí.

Tip 2:  Na nabídku domů na prodej se dívejte z dlouhodobého hlediska

Kupujete-li dům poprvé, možná zatím nepřemýšlíte nad tím, že v něm i dožijete. Většina lidí však žije ve svých domech mnoho let. Proto při výběru z nabídky domů na prodej zohledněte i tuto možnost.

S přibývajícím věkem a počtem členů rodiny budete potřebovat více prostoru. Ujistěte se, že s tím při výběru nemovitosti počítáte. Například  bydlení v patře v řadové zástavbě, vám na začátku nemusí vadit. Ale co pak, až budete muset dvakrát denně zdolávat schody s dětským kočárkem.

offero.sk-blog-predaj-domu.png

Zdroj obrázku: https://unsplash.com

Tip 3: Přemýšlejte o kompromisech

Je nepravděpodobné, že v nabídce domů k prodeji najdete nemovitost, která má úplně vše, co si představujete. Proto budete muset udělat kompromisy. Kompromisy však mohou být i příležitosti. Například vlastnit dům v blízkosti rušné cesty snižuje jeho cenu. Pokud vám hluk nevadí, může to být příležitost, jak ušetřit.

Ve chvíli, kdy si tu pravou nemovitost vyhlídnete, zjistěte si o ní co nejvíc. Vyhledejte podobné nabídky domů na prodej online a porovnejte si je. Nezapomeňte – kdo hledá, ten najde. Nevzdávejte to, protože vaše vysněná nemovitost čeká na vás!

Máte dům k prodeji? Prodejte ho na online bazaru!

Pokud jste se rozhodli, že vaše současné bydlení je už pro vás malé nebo naopak příliš velké, můžete inzerovat nejen v realitní kanceláři, ale také na online bazarech. Nevíte, jak na prodej domu online? Poradíme vám!

offero.sk-blog-dom-na-predaj-2.png

Zdroj obrázku: https://unsplash.com

Realitka vs online bazar

Nejdůležitějším rozhodnutím při prodeji vašeho domu online je, zda využít realitní kanceláře s makléřem nebo vše zvládnout sami. Můžete využít inzerci na: 

  • realitních portálech,

  • stránkách realitní kanceláře,

  • online bazaru jakým je i Offero.

Každá možnost má své výhody i nevýhody. V prvních dvou případech budete muset počítat s poplatkem za inzerci nebo s provizí za prodej domu. Ve třetím případě nestojí vytvoření online inzerátu nic, jen trochu vašeho času. Zájemci o nemovitost kontaktují přímo vás, a vy si sami domluvíte prohlídky domu na prodej.

Kde zákazníci hledají domy na prodej?

Už dávno skončily časy, kdy zájemci o koupi nemovitosti hledali svůj dům snů ve výkladních skříních realitních kanceláří. Zájemci o nové bydlení dnes ve většině případů hledají svůj vysněný domov online na realitních portálech nebo online bazarech. I nejlepší online bazar Offero má kategorii, kde najdete nejen domy na prodej.

Jak se říká, s jídlem roste chuť. To platí i u nemovitostí. Více než 70% nemovitostí našlo své nové majitele díky online nabídce. Proto potenciální zákazníci stále více sahají po online inzerátech jako po první možnosti, jak najít nemovitost. Nejen že si umí jednoduše porovnat konkurenční nabídky, ale mohou to udělat pohodlně a přímo z gauče, ať je ráno, nebo večer.