Offero

Publikováno dne: 2022-07-07

Chceš si udělat pořádek ve skříni a ještě vydělat?

Chcete si udělat pořádek ve skříni a ještě si přivydělat? Víte, jak poznáte, že už je čas uklidit si oblečení ve skříni nebo šatníku? Přes Offero jednoduše.

Offero
Autor: Offero
Bazar s kurýrem

Chcete si udělat pořádek ve skříni a ještě si přivydělat?

Víte, jak poznáte, že už je čas uklidit si oblečení ve skříni nebo šatníku? Jednoduše. Například ráno nikdy nemůžete najít oblečení, které zrovna potřebujete. Nebo je váš šatník tak přeplněný, že se vám oblečení při jeho uskladnění muchlá nebo přímo vypadává z polic. Znáte to? Nyní je ten správný čas na to, abyste si ve skříni udělali pořádek. A nejen to. Prozradíme vám, co udělat s oblečením, které už nepotřebujete nebo nenosíte.

5 osvědčených tipů, jak si udělat pořádek ve skříni

Jak se říká, dobrá rada je nad zlato. My  pro vás máme dokonce 5 osvědčených tipů, které vám pomohou vrátit váš šatník zpět do formy a to jednou provždy. Vzdát se oblečení, které jste si už jednou koupili, může být obtížné. Proto je dobré si u každé položky ve skříni či šatníku položit pár otázek, které vám třídění usnadní.

Nesmutněte, vytříděné oblečení nemusí hned skončit v koši. Existuje spousta možností, jak dát vašemu přebytečným kouskům druhý život. Skvělým příkladem je jejich prodej v online bazaru. Navíc nejlepší online bazar v Česku vám nabízí možnost doručit prodávané oblečení pohodlně kurýrem a to až k novému majiteli. O tom ale více později. Pojďme nejprve k samotnému třídění.

Tip 1: Otázky, které vám pomohou se rozhodnout 

Jste nerozhodný člověk? Nebo se neumíte vzdát staré bundy či svatebních šatů, do kterých se už stejně nevejdete? Zeptejte se sami sebe těchto pár otázek u každé položky ve vaší skříni či šatníku. Usnadní vám vaše rozhodování.

  • Nosím to? Pokud ano, kdy naposledy jsem měl tento kousek na sobě?

  • Nosím daný kousek rád? Vyhovuje mi materiál, ze kterého je vyroben? Nepotím se v něm? Neškrábe mě?

  • Sedí mi ty boty dobře? Není podpatek příliš vysoký?

  • Je oblečení čisté nebo má fleky či jiné viditelné známky poškození?

  • Sedí mi střih oblečení a jeho konfekční velikost?

Tip 2: Buďte kritičtí a upřímní sami k sobě

I když milujete starší triko s oblíbeným nápisem, chcete ho nosit i před ostatními lidmi? Buďte svým největším kritikem. Prostor ve skříni je omezený, tak neplýtvejte úložným prostorem na něco, co nenosíte s radostí nebo vám nesedí.

Mějte odvahu oblečení vyřadit. Zeptejte se sami sebe, jestli na oblečení nelpíte z některého z těchto důvodů:

  • Má pro vás sentimentální hodnotu.

  • Koupili jste ho super výhodně nebo naopak hříšně draze. 

  • Možná si ho někdy oblékneš – to známe všichni. Ale kdo ví, kdy to někdy bude?

Důvody a výmluvy

Všechno to jsou pochopitelné důvody. Faktem ale zůstává, že na uložení své garderoby máte omezený prostor. Pokud je kousek oblečení příliš výjimečný na to, abyste jej nechali jít, jako například svatební šaty, najděte si na uložení vašeho pokladu jiné místo než ve skříni, třeba v úložném boxu na půdě.

Zbavte se oblečení, které jste neměli na sobě roky

Pokud jste dané oblečení nenosili více než rok, zbavte se ho. I když to může být obtížné, nechtěli byste, aby ty šaty, kalhoty, bunda či klobouk byly ve skříni někoho, kdo je bude milovat a často nosit? Přidat inzerát na našem online bazaru Offero je tak jednoduché, jako si uvařit ranní kávu. Tak proč to nevyzkoušet přes naši aplikaci nebo web Offero.cz?

Tip 3: Vytáhněte všechno ze skříně 

Když už víte, jak se mentálně nastavit ke třídění oblečení, vytáhněte ze své skříně úplně vše. Potom police ve skříni či šatníku otřete od prachu nebo vysajte. Promyslete si, jak úložný prostor využijete. Máte dostatek úložných boxů a věšáků? Máte systém, jak oblečení ukládat? I nad těmito otázkami je dobré se zamyslet, než začnete oblečení skládat zpět.

Maximalizujte úložný prostor

Využijte všechna zákoutí svého šatníku! Dvířka skříně jsou skvělá pro instalaci háčků pro zavěšení vašich nejčastěji nošených šperků a šátků do výšky očí. Zvažte přidání polic, pokud jich váš šatník nemá dostatek. Využijte závěsné zásuvky, boxy a organizéry na spodní prádlo všeho druhu, tílka, ponožky i boty.

Najděte si systém uložení oblečení

Proveďte rychlou očistu všeho, co se chystáte vrátit zpět do skříně. Špinavé, roztrhané nebo špatně sedící oblečení do skříně nepatří. Úpravy a čištění svěřte švadleně a čistírně. A jak ukládat oblečení zpět?

Zkuste oblečení zavěsit a skládat podle barev. Nejvíce nošené kousky umístěte vždy dopředu, tak abyste na ně viděli. Můžete také uplatnit princip vertikality, kdy věci ze stejné kategorie, jako například trička, by měly být skladovány vertikálně spolu jako knihy. Oblečení na ramínkách můžete uložit od světlých k tmavým odstínům.

Tip 4: Udržujte a pravidelně opakujte 

Je jednodušší uklidit si šatník, pokud víte, jak na to. Důkladný úklid šatníku a skříně vám doporučujeme provést jednou za sezónu. Pokud žijete v bytě s omezeným prostorem, tak očistu vašeho šatníku provádějte pravidelně například na dvou nebo tříměsíční bázi.

I malý nepořádek je nepořádek

Čím častěji budete odklízet, tím méně času to zabere, a tím snadněji to půjde. Vždyť i malý nepořádek, je nepořádek. A ten malý se dá dát do pořádku o dost rychleji než ten velký. Zavázat se k týdennímu úklidu nepořádku ve vaší skříni znamená strávit tím 10 až 15 minut.

Připravte si krabici na oblečení, které se rozhodnete vyřadit. Když krabici naplníte, můžete oblečení posunout dál.

Tip 5: Prodejte oblečení, které nenosíte

Pokud jste se dopracovali k našemu poslednímu tipu, gratulujeme. Úspěšně se vám podařilo udělat pořádek ve vaší skříni nebo šatníku. Nenošené oblečení nemusí skončit na půdě nebo v koši. Darujte mu nový život tak, že jej prodáte nebo podarujete dál.

Prodejte vaše oblečení online

To co je pro vás malé nebo naopak velké, někdo možná zrovna potřebuje. Přidání inzerátu nic nestojí. Jen trochu vašeho času a námahy. Připravte si spořící kasu, kam budete peníze z vytříděného a prodaného oblečení házet. Když se naplní, můžete si například pořídit vysněný nábytek či doplněk do domácnosti. Nejenže se vám vrátí pár investovaných kaček do oblečení zpět, ale také uděláte radost někomu, kdo si váš kousek koupí.

Kurýrem až ke dveřím

Navíc, jak jsme vám již zmiňovali, máme pro vás novinku. Díky naší službě Offero kurýr, můžete módní kousky, oblečení i doplňky poslat kurýrem nebo si je vyzvednout na pobočce Packety (Zásilkovny). Nemusíte tak osobně chodit za prodávajícím nebo oplakávat vysněné šaty, které jsou ale vzdálené půl republiky. Úžasné nemyslíte? Více informací TADY